Wilt u ook uw energierekening verlagen en een comfortabel binnenklimaat? Denk dan eens aan een warmtepomp van Viessmann. Een warmtepomp verwarmt (en koelt) uw woning en zorgt voor warm tapwater. Meer dan 40 jaar geleden al, bracht Viessmann de eerste warmtepomp op de markt. Inmiddels staan de warmtepompen van Viessmann bekend als een van de besten op de Europese markt. Ze gaan lang mee, zijn fluisterstil en hebben een mooi design.
U verbruikt gas voor het verwarmen van uw huis en warm water uit uw kraan en douche. Maar in Nederland moeten we uiteindelijk van het gas af. Daarom is het slim om op zoek te gaan naar alternatieve oplossingen. Een warmtepomp is zo’n oplossing. Met een warmtepomp verwarmt u uw huis niet langer met aardgas zoals met een cv-ketel, maar met elektriciteit. Hierdoor gaat u minder gas of zelfs geen gas meer gebruiken. Dat is duurzamer en kostenbesparend.
Een ander voordeel van sommige warmtepompen is dat u uw woning ook kan koelen, mits uw afgiftesysteem hiervoor geschikt is. Dit zorgt in de zomer natuurlijk voor een extra comfortabel binnenklimaat. Bij koeling wordt het proces in de warmtepomp omgekeerd. In plaats van warmte uit de buitenlucht of bodem te halen om uw woning te verwarmen, wordt bij koeling warmte uit uw woning gehaald en via de warmtepomp naar buiten of terug in de bodem gebracht. Hierbij zorgt het water dat door bijvoorbeeld vloerleidingen stroomt ervoor dat de woning een aangename temperatuur bereikt. Deze aangename manier van koelen wordt ook wel actieve of passieve koeling genoemd.
Warmtepompen van Viessmann zijn echt stil. Dit komt omdat deze warmtepompen ontworpen zijn op basis van zo min mogelijk geluid. Over elk detail is nagedacht. Zo hebben de warmtepompen van Viessmann een grotere ventilator waardoor deze minder hard hoeft te draaien om de hoeveelheid benodigde lucht te verplaatsen. En zijn alle ventilatorbladen volledig uitgebalanceerd waardoor trillingen worden voorkomen. In tegenstelling tot andere warmtepompleveranciers staat niet alleen onze compressor op dempers, maar staat de gehele koudemodule op een gedempte plaat. Dit voorkomt ontzettend veel geluidstrillingen. Ook wordt de gehele warmtepomp op trillingdempers gezet.
Er is geen eenduidig antwoord te geven of uw woning geschikt is om een warmtepomp te plaatsen. Ervaring leert dat de meeste woningen na 1990 meestal wel geschikt zijn. Eefting Epse zal daarom altijd de situatie ter plaatste bekijken en met u de wensen bespreken. Om over te gaan op een warmtepomp is het in ieder geval belangrijk dat uw woning goed geïsoleerd is en tochtdicht is. Ook is het belangrijk dat het afgiftesysteem geschikt is voor lage temperatuurverwarming. Denk hierbij aan vloerverwarming en/of lage temperatuurradiatoren. Een warmtepomp maakt namelijk verwarmingswater met een temperatuur van circa 45°C. Dat is meestal onvoldoende voor ‘gewone’ radiatoren.
Heeft u geen vloerverwarming en is uw huis minder goed geïsoleerd, dan kan een hybride warmtepomp wellicht een goede oplossing zijn. Door de samenwerking met een cv-ketel wordt uw woning toch voldoende verwarmd.
Het plaatsen van een warmtepomp is altijd maatwerk. Eefting Epse kijkt naar de capaciteit die u nodig heeft om uw woning comfortabel te verwarmen en naar de plaats om de warmtepomp te plaatsen. Ervaring leert dat wij bijna altijd voor elke situatie wel een geschikte oplossing hebben.
De warmtepomp in uw woning zorgt ervoor dat u een comfortabel warm huis heeft en eventueel warm tapwater. Wilt u er zeker van zijn dat uw warmtepomp veilig, rendabel en betrouwbaar functioneert? Laat deze dan onderhouden door Eefting Epse. Of u nu een eenmalige check wilt of een onderhoudscontract voor jaarlijkse controle, wij bieden de service die past bij uw wensen.