Diensten Waterontharders

We hebben het maar getroffen in Nederland; ons leidingwater is veilig om te drinken. Maar het bevat wel veel kalk. En zoals u ongetwijfeld zult weten, zorgt al die kalk in het water op den duur voor een hardnekkige kalkaanslag. Op deze pagina vertellen wij van Installatiebedrijf Eefting Epse B.V. in Epse u graag wat meer over hard water, (de gevolgen van) kalkaanslag, en wat u kunt doen om die kalkaanslag te voorkomen.  

Hardheid water

De kwaliteit en hardheid van het Nederlandse leidingwater kan verschillen per plaats. Deze hardheid wordt uitgedrukt in dH, dit staat voor Duitse graden. In Nederland ligt de hardheid van het drinkwater tussen de 6 en 16 dH. De hoogste waterhardheid in Epse, Gorssel, Harfsen, Eefde, Bathmen en Twello is 9,10 dH. Er kan pas gesproken worden over zacht water wanneer deze waarde tussen de 3 en 4 dH ligt. In Nederland hebben we dus allemaal in meer of mindere mate te maken met hard water.

Gevolgen kalkaanslag

Apparaten die in aanraking komen met dat harde water, zoals bijvoorbeeld waterkokers, koffiezetapparaten, wasmachines en vaatwassers, hebben vaak behoorlijk te lijden onder kalkaanslag. Maar ook uw kranen en waterleidingen worden er dagelijks aan blootgesteld. Voor het verwijderen van kalkaanslag zijn zeer aggressieve schoonmaakmiddelen nodig, en u kunt ook niet overal bij. Op den duur zal de kalkaanslag de binnenkant van de apparaten gaan aantasten, waardoor ze snel kapot gaan. Al met al is die kalkaanslag dus behoorlijk vervelend. Maar door een waterontharder te installeren, kunt u de kalk uit het water filteren voor het uit de kraan komt.

Voordelen waterontharder

- Een schonere was, want hoe zachter het water, hoe schoner uw was.
- De levensduur van uw textiel wordt aanzienlijk langer door zacht water.
- U verbruikt minder wasmiddel.
- U heeft geen agressieve anti-kalk middelen meer nodig.
- Het sanitair gaat weer stralen.
- Uw vaat zal glimmen als nooit tevoren.
- Geen kalkaanslag op apparaten, glaswerk en verwarmingselementen.
- U bespaard geld op reparatiekosten van o.a. uw wasmachine.
- Eten en drinken dat bereid is met kalkvrij water smaakt beter.

 

Meer informatie over waterontharders?

Wilt u meer weten over de voordelen van zacht, helder water? Of wilt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen voor een waterontharder? Neemt u dan contact op met Installatiebedrijf Eefting Epse B.V. in Epse!

Eefting Epse

Vrijblijvend en snel
Offerte of informatie aanvragen

Lochemseweg 26
7214 RK Epse

Bel ons
0575 - 492 958