Diensten Warmtepompen

Een warmtepomp is een systeem dat op een slimme manier omgaat met warme lucht, de warmte in de bodem en de warmte in het grondwater. Dit biedt u de mogelijkheid om uw woning op een verantwoorde, duurzame manier te verwarmen. Zie het maar als een koelkast, maar dan met een tegenovergestelde werking. Op deze pagina informeert Installatiebedrijf Eefting Epse B.V. te Gelderland u graag wat meer over de werking van een warmtepomp, en over de voordelen die het u kan opleveren.

Werking warmtepomp

Zoals gezegd is een warmtepomp dus in staat om warmte te onttrekken uit de buitenlucht, de bodem en het groundwater. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om één of meerdere ruimtes te verwarmen. De werking van een warmtepomp is afhankelijk van de bron die er wordt gebruikt.

Wanneer de buitenlucht als bron wordt gebruikt, wordt de warmte aan de lucht onttrokken en gebruikt om uw water te verwarmen. Wanneer het groundwater als bron wordt gebruikt, wordt dit door de warmtepomp naar de oppervlakte gepompt, waarna de warmte eruit wordt getrokken. Het koude water stroomt vervolgens weer terug de grond in. Deze twee manieren zijn relatief eenvoudig toe te passen. Een derde mogelijkheid is om de bodem als bron te gebruiken; het aardoppervlak wordt verwarmd door de zon, en door een slim leidingstelsel onder de grond aan te leggen is het mogelijk om ook hier warmte aan te onttrekken. Omdat er voor een bodem warmtepomp wel ingrijpende werkzaamheden uitgevoerd moeten worden, is deze manier van verwarmen eigenlijk alleen interessant bij nieuwbouwwoningen. 

Uw rendement

Een warmtepomp is in staat om ongeveer 75% van de warmte die nodig is om een gemiddeld huis te verwarmen, zelf generen. De rest van de energie wordt gebruikt om de warmtepomp daadwerkelijk te laten functioneren. Dat betekent dat voor elke 25 euro die u aan energie gebruikt, u 100 euro aan warmte opwekt. Met de installatie van een warmtepomp in Gelderland kunt u dus een aanzienlijke besparing op uw maandelijkse energiekosten realiseren.

 

Meer informatie over warmtepompen?

Heeft u interesse in een warmtepomp? Laat u dan informeren door een specialist! Installatiebedrijf Eefting Epse B.V. is dé warmtepomp specialist van Gelderland en kan heel eenvoudig de voordelen voor u in kaart brengen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat!

Minimaal € 500,- subsidie
bij aanschaf van een nieuwe warmtepomp!

Klik hier voor meer informatie!

Meer warmtepompen
Onderliggende diensten

Eefting Epse

Vrijblijvend en snel
Offerte of informatie aanvragen

Lochemseweg 26
7214 RK Epse

Bel ons
0575 - 492 958