Lochemseweg 26, 7214 RK Epse

Vloerverwarming

De werking van vloerverwarming is bij vele huishoudens en bedrijven nog onbekend, terwijl vloerverwarming u vele voordelen biedt ten opzichte van een gewone CV-installatie. Installatiebedrijf Eefting Epse B.V. is de vloerverwarmingsspecialist van de Veluwe en informeert u graag over de mogelijkheden, de werking en de voordelen van vloerverwarming.

Werking vloerverwarming 

Sommige huishoudens hebben alleen vloerverwarming in de badkamer liggen. We spreken dan van vloerverwarming als bijverwarming. Maar het is ook mogelijk om vloerverwarming als hoofdverwarming te plaatsen; hierbij wordt alle warmte in uw woning in zijn geheel door de vloerverwarming opgewekt. Bij vloerverwarming als hoofdverwarming wordt gebruik gemaakt van verwarming middels water (anders dan bij vloerverwarming als bijverwarming, waar meestal verwarming middels elektriciteit wordt toegepast). Hierbij worden er kunststof leidingen onder uw vloer gelegd, welke via een verdeelunit worden aangesloten op het waternetwerk. De verdeelunit is voorzien van een pomp en een thermostaatkraan. De pomp pompt het water door de leidingen heen, terwijl de thermostaatkraan ervoor zorgt dat er geen water van een te hoge temperatuur door de leidingen heen kan stromen. Mocht het water te heet zijn, dan wordt het gemengd met het koudere retourwater. Op die manier kunt u heel nauwkeurig de temperatuur instellen, en kan uw vloer niet beschadigen door een te hoge temperatuur van het water.

Voordelen vloerverwarming

Vloerverwarming maakt gebruik van stralingswarmte, waardoor het mogelijk is om de ruimtes in uw woning op een zeer gelijkmatige en constante manier te verwarmen. Wanneer u gewend bent aan een CV-installatie, dan zult u direct het verschil merken; vloerverwarming levert een veel aangenamere warmte! Echter, behalve een verhoogd comfort is er nog een andere reden dat steeds meer mensen overstappen op vloerverwarming: het hoge rendement. Vloerverwarming gaat namelijk zeer zuinig om met energie, waardoor u een aanzienlijke besparing op uw maandelijkse energierekening kunt realiseren. En zeg nu zelf, dat willen we toch allemaal?

Meer informatie over vloerverwarming?

Heeft u behoefte aan een advies op maat of een berekening van uw besparing? Neemt u dan contact op met Installatiebedrijf Eefting Epse B.V. op de Veluwe voor het maken van een afspraak. We zijn u graag van dienst!

Informatie aanvraag: vloerverwarming

Verzekerd van warmte

Sluit nu voordelig uw onderhoudscontract af en zit nooit meer in de kou. Wij staan 24/7 voor u klaar!

Onze recente projecten

 - Eefting Epse

Nieuwbouwwoning waar Eefting Epse het complete... Lees meer

Zonnepanelen geinstalleerd bij woonstichting Ijsseldal - Eefting Epse

Zonnepanelen geinstalleerd bij woonstichting Ijsseldal

Nieuwe zonnepanelen geinstalleerd bij woonstichting... Lees meer

Nieuwe woning te Harfsen - Eefting Epse

Nieuwe woning te Harfsen

Nieuw woning te Harfsen voorzien van:

Vrijstaande villa in Brummen - Eefting Epse

Vrijstaande villa in Brummen

Vrijstaande villa in brummen voorzien van: